Kalender

sep
27
man
Hans Nielsen Hauge – predikant, gründer og reformator @ Ulefoss samfunnshus
sep 27@11:00-13:00

Hauge-biograf Alv Magnus vil på dette medlemsmøtet fortelle om Hans Nielsen Hauge, som det er 250-årsjubilum for i år. Hauge ruver i norsk historie, og har hatt en enorm betydning, ikke bare innenfor tros- og kirkelivet, men også som grunnlegger, inspirator og «fødselshjelper» innenfor næringslivet. Fortsatt har vi bedrifter som ble startet ved hans hjelp, eller av folk han hadde hjulpet med utdanning eller på andre måter. Gjennom utvandrede haugianere hadde Hauge påvirkning også i Amerika.

Etter foredraget er det enkel lunsj (kaffe/te og rundstykker) i kafeteriaen (inkludert i billettprisen). Se mer under “nyheter” på hjemmesiden.

okt
25
man
Noko vi alle treng: Medkjensle. Eilev Erikstein. @ Gullbring kulturanlegg
okt 25@11:00-13:00

På dette medlemsmøtet får Seniorlæring i Midt-Telemark besøk av soknediakon i Vest-Telemark, Eiliv Erikstein. Han vil ta for seg temaet «medkjensle», og det er all grunn til å tro at dette kommer til å bli et medlemsmøte der vi blir tatt med både dypt og bredt, og hvor vi trolig er litt klokere i etterkant.

Eilev Erikstein har fast diakonispalte i Vest-Telemark blad og er fast spaltist i Telemarksavisa. Han er kjent som en engasjert og engasjerende foredragsholder.

Etter foredraget er det enkel lunsj kaffe/te og rundstykker) i Framstugo (inkludert i billettprisen. Du finn meir under “nyheter” på heimesida.

nov
29
man
Høgare utdanning i Bø 50 år! Korleis gjekk det til at DH-skulen hamna i Bø? @ Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Bø
nov 29@11:00-12:00

Olav Rovde og Sigrid Straand fortel om kampen for å få lagt distriktshøgskulen til Bø – både den parlamentariske kampen og den som føregjekk på grasrotnivå!

Olav Rovde har skrive historia, og Sigrid Straand fortel om “kulissearbeidet”. Det var tøffe tak!

Du finn meir info under “nyheter” på heimesida.

Etter foredraget kan ein kaupe lunsj i universitetets kantine!

des
13
man
Juleavslutning og julebord på Bø hotell – og Leif Arild Sanden! @ Bø hotell
des 13@12:00-15:00

Høstens siste medlemsmøte har vi på Bø hotell – i beste tradisjon. Først er det samling i Storsalen i 2. etasje, deretter går vi ned til hotellets gode julebord, for å hygge oss med både vått og tørt, sammen med god prat og hygge, litt sang, og kanskje et lite kulturinnslag.

I storsalen får vi underholdning av den etter hvert velkjente og populære skuespilleren og moromannen Leif Arild Sanden. Her kan det også bli en og annen aktuell, lokal vri!

Til dette møtet er det påmelding. Ring Bø hotell på 35 06 08 00, og meld deg på til Seniorlæring i Midt-Telemarks julemøte!

Du finner mer info under “nyheter” på hjemmesiden.