Kalender

jun
13
tir
Rusletur til Håsarudhotten i Breisås @ Øverst i Bordvegen, Breisås
jun 13@11:00-15:00

Her er det gravfelt, kolmile, holvegar m.m.

Ansvar: Halvor Gåra

Kjentmann og forteljar: Inge Bø

For samordna køyring startar turen kl. 10.30 frå Bø frivilligsentral. Eller ein kan møte fram kl. 11.00 oppe i Bordvegen, der rusleturen startar.

aug
28
man
«Utru veljarar. Oppdatert syn på kommuneval 2023» v/ Bernt Aardal @ Gullbring kulturanlegg
aug 28@11:00-12:00

Måndag 11. september er det kommunestyre- og fylkestingsval i kongeriket. Det er knapt mogleg i år å finne eit meir aktuelt tema for foredraget på medlemsmøtet enn det professor Bernt Aardal kjem med – «utru veljarar». Og det er neppe mogleg å finne ein meir aktuell foredragshaldar om dette temaet enn nettopp Aardal.

Bernt Aardal er valforskar og professor ved Institutt for statsvitskap, Universitetet i Oslo. Han er rekna som ein av dei aller fremste på sitt fagfelt, og er kanskje den hyppigast siterte valeksperten i Noreg. Aardal er ofte brukt som kommentator i mediene i forbindelse med val og valkamp, og var ekspertkommentator i NRK TVs valsendingar 1997–2017. Han leverar òg  data og analyser for partibarometer og meiningsmålingar.

sep
25
man
Dag Ove Skjold: Historiske linjer og dagsaktuelle utfordringer i den norske kraftforsyningen. @ Gullbring kulturhus
sep 25@11:00-12:00

Et foredrag om kraftsektorens historie, med vekt på oppbygging, eierskap og funksjon. Noe om dagens kraftmarked, med utgangspunkt i historien.
Skjold er historiker med hovedfag fra Universitetet i Oslo og doktorgrad fra NTNU. Hovedinteressefelt: Moderne næringslivshistorie/økonomisk historie samt politisk historie. Forholdet mellom økonomi og politikk. Hvordan politiske og institusjonelle forhold virker inn på såvel privat som offentlig nærings- og produksjonsliv, for eksempel i den norske kraftbransjen. Han har jobbet som forsker, og har en rekke publikasjoner bak seg. Nå er han førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge, og underviser ved Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap.