NRK-journalist Morten Jentoft 30. august!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Norge, Vesten og Russland – hva skjer?

30. august får vi besøk av journalisten og forfatteren Morten Jentoft (f. 1956). Han vil gi oss pulsen på det som skjer i forholdet mellom Norge, Vesten og Russland. Møtet vil bli holdt på Samfunnshuset på Ulefoss, der det er god plass og enkel atkomst. Etter møtet er det en enkel lunsj, slik det pleier.

Jentoft er i dag journalist i NRKs utenriksredaksjon, der han dekker utenriksstoff generelt. Gjennom mange år har han hatt Øst-Europa som hovedfelt. Herfra har han svært bred erfaring, blant annet som korrespondent i Finland og i Russland gjennom to perioder, og NRK har i stor grad benyttet Jentoft som ekspert og utsendt medarbeider i Finland, Polen, Russland og andre land i det tidligere Sovjetunionen. Han har også jobbet ved NRKs distriktskontor i Øst-Finnmark.

Jentoft snakker samisk, finsk og russisk, noe han har hatt stor nytte av både som forfatter og journalist. Jentoft har et stort nettverk, både i Norge og utenfor, og i kombinasjon med sin genuine interesse for mennesker i møter med politikk og historiske begivenheter har dette gitt ham mange historier å berette.

Forfatteren Morten Jentoft har en rekke bøker bak seg, de fleste om menneskeskjebner fra grenseområdene mellom Norge og Russland – nå sist Frode Berg-saken. Mange av bøkene bygger på materiale fra frigitte KGB-arkiver.

Han er nå aktuell med boken “I grenseland” – historien om Frode Berg og livet på innsiden av norsk etterretning og russiske fengsler. Jentoft har tidligere utgitt De som dro østover (2001), Mennesker ved en grense (2005), Døden på Kola (2008), Radio Moskva (2012) og Finland 1918 (2018).

Jentoft vil ha med seg bøker for salg og signering.

Jentofts siste korrespondentperiode i Russland var i 2018. Her kan du høre Korrespondentbrevet 28. juli 2018 – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer.