Om oss


Litt om Seniorlæring i Midt-Telemark

Seniorlæring i Midt-Telemark har ca. 200 aktive, samfunns­engasjerte medlemmer på 60+, og er med dette en av de større samfunnsopplysningsrelaterte foreningene for eldre i Telemark. Vi er en del av det som enkelte andre steder blir kalt «eldreuniversitet». Dette er en tittel vi fant i overkant pretensiøs, så vi landet på et noe mer jordnært navn. «Paraplyen» vår er u3a.no – «universiteter for den tredje alder». Se også nedenfor.

I punkt 1 i våre vedtekter heter det:

Seniorlæring i Midt-Telemark har til formål å gi mennesker over 60 år muligheter til å videreutvikle sine kunnskaper ved å tilby foredrag, kurs, studieringer og reiser. I sin virksomhet skal foreningen legge vekt på sosialt samvær og trivsel.

Foreningen er partipolitisk og livssynsmessig nøytral.

I tiden januar-mai og august-desember har vi medlemsmøter en gang i måneden, stort sett på hver siste mandag. Møtet / foredraget starter klokka 11, og varer i ca. en time. Normalt har vi tilhold på Gullbring kulturanlegg i Bø. Pga. Korona-pandemien ble medlemsmøtene lagt til Ulefoss samfunnshus høsten 2020.

Etter møtene er det en trivelig sosial lunsj med rundstykker og kaffe i kulturhusets kafeteria. Lunsjen er inkludert i inngangsprisen. Alle kan komme på møtene våre, og man kan bli medlem fra året man fyller 60. Vi har en samarbeidsavtale med Universitetet i Sørøst-Norge.

Les mer om tankene bak u3a her: Reflekterte pensjonister.