Vikingferden nærmer seg!

9. mai klokka 08.00 heiser vi seil og vinker farvel til Bø stasjon. Vi gjør et strandhugg på Gvarv stasjon ca. 08.10, og på Ulefoss busstasjon ved Ulefoss-senteret ca. 08.30. Det er to busser, og man velger selv hvilken buss man ønsker å sitte i, og hvor man ønsker å stige på.

Ettersom alle turdeltakere godt og vel er myndige, baserer vi oss på at man tar ansvar for seg selv når det gjelder å være på rett plass til rett tid. Imidlertid er det naturligvis både hyggelig og fint om man ser litt etter hverandre, på vennskapelig vis.

Reiseledere i bussene er Halvor Langåsdalen og Per Harald Hermansen. Sistnevnte er også turansvarlig.

Videre går ferden direkte til Midgard vikingsenter i Borre, nær Horten. Hit kommer vi ca. klokka 10. Da står det tre guider og venter på oss. Reisefølget blir delt inn i tre grupper for omvisning i Borreparken, utstillingen og Gildehallen. Omvisningen tar ca. 120 minutter, altså 2 timer. Det er gode gangveger og flatt terreng i parken.

Etter omvisningen venter en rikholdig lunsjtallerken på oss i vikingsenterets kafeteria. Klokka 13.00 er det ombordstigning i bussene, og ferden går til Tønsberg. Her skal vi se på byggingen av en kopi av Gokstadskipet på verftet på «Vikingodden». Byggingen foregår med vikingtidsriktige redskaper og metoder. Her får vi også guiding. Er vi heldige, ligger det flere viking-båter på vannet ved verftet.

Blir det tid til overs, ligger Tønsberg brygge noen meter fra verftet, med mange hyggelige steder å sette seg ned. Her rekker vi f.eks. en kaffekopp før vi reiser hjemover. NB! Det man eventuelt ønsker å innta her, er ikke inkludert i «pakkeprisen» vår, så da ligger det an til at man må lufte bankkortet sitt.

Tidspunktet for bussavgang hjemover bestemmer vi etter omvisningen.

Sjekk værmeldingen, og kle dere etter den. Gode sko er uansett viktig. Er det solskinn, er et hodeplagg lurt å ha med – og på.

Her er det mer bakgrunnsstoff:

Bygging av Gokstadskip-kopi. Byggingen foregår både i Sandefjord og Tønsberg. Stokkene blir kløvd og grovbearbeidet i Sandefjord, mens selve byggingen av skipet foregår i Tønsberg.

Mer om Gokstadskipet. Dette er en side med en mengde lenker man kan klikke videre på for mer informasjon.

Da er det bare å glede seg – og møte til rett tid! Vi har tro på at dette blir en fin dag i godt selskap!