«Vikingtokt» til Midgard vikingsenter i Borre og Vikingskipsverftet i Tønsberg

Kulturhistorisk rusletur med buss tirsdag 9. mai. Oppmøte ved Bø stasjon 08.00. Varighet: full dag.

Pris: 600,- for medlemmer, 850,- for ikke-medlemmer. Medlemmer vil bli prioritert – se nedenfor. I prisen ligger busstur, lunsj, inngangspenger og guiding.

Påmelding skjer ved VIPPS-innbetaling til 574810. Betalt = påmeldt. Har du problemer med Vipps-innbetalingen? Kontakt kasserer Helge Støren på 995 95 123.

Gi beskjed om matallergier ved påmelding! Påmeldingsfrist: 27. mars

Vi har satt et tak på 50 deltakere. Blir det flere påmeldte, vil disse bli satt på venteliste. Medlemmer vil bli gitt fortrinnsrett. Skulle ventelisten bli lang, vil vi vurdere å sette opp en buss til.

Dette «vikingtoktet» er en oppfølger til foredragene 27. februar med Ragnar Orten Lie (fortalte om Vikingveien) og Vicky Katarina Mikalsen (fortalte om Midgard vikingsenter).

Dette er en heldagsutflukt med buss, som også inngår i vårens kulturelle rusleturer. Vi starter allerede klokka 08.00 og farer ned til Midgard vikingsenter i Borre ved Horten, der vi gjør dagens første strandhogg. Her får vi en omvisning i Borreparken, i utstillingen i selve vikingsenteret og i Gildehallen. Omvisningen tar ca. 120 minutter. Utedelen av omvisningen er en behagelig, kulturell rusletur på gode stier ved gravhaugene i Borreparken, som ligger ned mot Oslofjorden med utsikt over til Bastøy.

Etter omvisningen spiser vi lunsj i vikingsenterets kafeteria. Deretter går ferden til «Vikingodden» i Tønsberg, hvor en kopi av Gokstadskipet blir bygget ved Vikingskipsverftet, etter de opprinnelige metodene. Her får vi også en omvisning.

Trolig blir det anledning til å rusle litt på brygga i Tønsberg (nærmeste nabo til verftet) etterpå, før vi setter seil mot «heimehavna» i midtfylket vårt.

Selv om vi får en solid lunsj på vikingsenteret, kan det være lurt å ha med litt niste, ettersom dagen er lang. For øvrig er det godt med serveringssteder på brygga i Tønsberg.

Tidsrammen er satt litt romslig, slik at vi kan unngå mas og stress på toktet.