Koronatid = kommodetid! Vi må avlyse all aktivitet innendørs i vår!

Igjen har styret i Seniorlæring i Midt-Telemark en lite hyggelig beskjed å formidle: Med de hopp og sprett som koronaviruset med mutanter foretar for tiden, ser vi oss nødt til å avlyse aktivitetene innendørs denne våren. Altså ingen medlemsmøter, verken på Gullbring eller Ulefoss samfunnshus. Koronakansellering igjen.

Men det finnes lyspunkt: Kulturelle rusleturer, dét skal vi ha! Tre stykker er så langt planlagt, en i april, en i mai og en i juni. Kanskje kan det dukke opp noen flere også. Følg med på hjemmesiden!

Med en smule fantasi kan man se på koronatiden – tiden fra 12. mars 2020 og frem til dags dato – som en kommode: Skuff på skuff. Avlysning etter avlysning. Besøksforbud og klemmeforbud. Denne tidsperioden vil dessverre vare inn i en pr. i dag uoverskuelig fremtid. Siden koronaviruspandemien rammet oss, har veldig mye i våre liv blitt annerledes. Vår vante, nesten ubegrensede frihet til å gjøre hva vi vil når vi vil har plutselig blitt nokså begrenset, og vi må tenke og agere på måter som for mindre enn et år siden ville vært opplevd som besynderlige, nesten hysteriske.

Men vi biter tennene sammen og går på, og mens vi venter på sprøytestikkene, gjør vi så godt vi kan for å få samfunnet og våre liv til å rusle og gå rundt. Vi bruker sprit – i et historisk til nå ukjent omfang – vasker labbene, og er vi i det offentlige rom, har vi maske foran snuten.

Midt oppe i alt dette må vi løfte blikket fra dagliglivets frustrasjoner og se fremover mot en annen tid, der vi kan slippe restriksjoner, der vi igjen kan ha noe i nærheten av god gammeldags sosial omgang, kan komme sammen i møter, og igjen bare tenke på Corona som et mexicansk delvis maisbasert øl – noe vi bare velger å ha omgang med om vi ønsker det.

Det går mot lysere tider, både bokstavelig og ellers. Mens vi liker lysere og varmere dager, er viruset mindre begeistret for slike meteorologiske fenomen. Bare dét er en hyggelig tanke. Våren kommer, og sommeren med. Forhåpentlig vil verden være så noenlunde på hengslene igjen etter neste solsnu en gang. Men helt som før vil det neppe bli.