Lun nostalgi, hyggelig samvær og deilig mat

Referat fra julemøtet til Seniorlæring i Midt-Telemark, Bø hotell, 12. desember 2022.

Vel 70 av medlemmene i Seniorlæring i Midt-Telemark møttes på Bø hotell denne mandagen. Kaffen smakte og praten gikk livlig i vestibylen i forkant av selve møtet, før forsamlingen trakk opp til møtesalen i 2. etasje. Her fikk vi en lun, nostalgisk time med pianist, orkesterleder og tidligere NRK-underholder Per Husby. Han tok oss med til «dampradioens tid», radioens gullalder, tiden før fjernsynet i 1960 gjorde sitt svart-hvite inntog – en periode våre medlemmer husker veldig godt. Kulingvarsler og meldinger om fiske var dagligdags den gang, sammen med børsnoteringer og Eivind Grovens pausesignal. Og ikke minst ønskekonserten, som Husby spilte enkelte av de mest populære melodiene fra. Artig for oss var det at en av de tidligere programlederne for Ønskekonserten faktisk befant seg blant publikum.

Så ble vi tatt med videre til det populære TV-programmet «Da Capo!», som rullet og gikk på norske TV-skjermer i en periode på ti år. Her var Vidar Lønn-Arnesen fast programleder, mens Per Husby var orkesterleder, dirigent og pianist. Herfra fikk vi også servert velkjente slagere, samt artige historier, bl.a. om programlederens tidvis fornøyelige forsnakkelser. Med Husby som dyktig guide følte vi oss behagelig hensatt til «forna da’r», og vi var nok mange som fikk frisket opp gode minner fra så vel barne- som ungdomsår.

Denne svært hyggelige timen gikk så altfor fort. Men så ventet julelunsjen på oss. Før maten spilte to av våre medlemmer «Mitt hjerte alltid vanker». Musikerne, Torgeir Hefre (piano) og Per Harald Hermansen (munnspill), sørget også for akkompagnement til sangene videre under julelunsjen, supplert på beste vis av Jon Jarle Haugen på trekkspill.

Etter Prøysens «Julekveldsvise» kunne vi så skride til en vel anrettet buffet. Her ventet det aller meste av julemat på oss, alt av god, gammel velsmakende Bø-hotell-kvalitet. God mat var det, og god prat ble det. Det var lett både å se og høre at trivselen i medlemsmassen er stor, og bare blide åsyn var å se! Åresalg har vært en tradisjon på julemøtene, og årets møte var intet unntak. Salget og trekningen ble ledet med stø hånd av Aslak Gunnheim, som nærmest må betegnes som en proff når det gjelder slike aktiviteter. Før trekningen spilte «de tre H-er» Haugen, Hefre og Hermansen en svensk folkemelodi med sus i – en «skänklåt» i beste tradisjon. Deretter kom styrelederen med noen ord om virksomheten i laget, og ikke minst med noen vel fortjente takksigelser til undergrupper, valgkomité og styre. Så var det utdeling av påskjønnelser til musikantene, før avrunding av møtet med «Deilig er jorden» og utveksling av gjensidige ønsker om en riktig god jul. Så kunne vi med glade sinn rusle hjem til fortsatte juleforberedelser, enkelte med en fin premie i håndbagasjen.