Tore Linné Eriksen om Afrika 31/10!

31. oktober får vi besøk av professor emeritus Tore Linné Eriksen, som er Norges kanskje fremste ekspert på afrikansk historie, med flere lengre Afrika-opphold som forsker, bl.a. for FN.  Foredraget heter «Afrika. En reise gjennom historien». Her er vi mange som har et betydelig potensial på kunnskapssiden. Det kan vi lett få gjort noe med 31. oktober klokka 11 på Gullbring!

«Forbløffet har jeg bladd i historieverket til Tore Linné Eriksen om Afrika, alt jeg ikke ante noe om. Det er en bok på 400 sider, full av illustrasjoner og anekdoter, historier og analyser, skrevet sånn at hvem som helst kan forstå dem (Journalist og mangeårig NRK-korrespondent for Afrika, Tomm Kristiansen om «Afrika. Fra de første mennesker til i dag», 2019.)

Linné Eriksen har, foruten å være historiker og pensjonert professor i utviklingsstudier ved OsloMet-storbyuniversitetet, også en fortid som forlagsredaktør og organisasjonsmenneske. Som faglitterær forfatter har han fått Brageprisen, i tillegg til Kulturrådets pris for beste fagbok for barn og ungdom, videre Høgskolen i Oslos formidlingspris, og i 2010 ble han tildelt Historisk Tidsskrift-prisen av Den norske historiske forening. Vi kan med andre ord se frem til å møte en fremragende formidler.

I organisasjonslivet gjorde han seg tidlig bemerket. Som gymnasiast var han i 1964 en av initiativtakerne til Operasjons Dagsverk.

Akademika bokhandel vil være til stede med salg av noen av Linné Eriksens bøker.

Hjertelig velkommen til ny kunnskap i godt selskap – og en hyggelig lunsj – i Gullbring mandag 31. oktober klokka 11.00!